Terug

Tetzlaff Quartett

 
Foto : Giorgia Bertazzi

Tetzlaff Quartett

Christian Tetzlaff (viool)
Elisabeth Kufferath (viool)
Hanna Weinmeister (altviool)
Tanja Tetzlaff (cello)

Hun gedeelde passie voor kamermuziek bracht Christian en Tanja Tetzlaff samen met Hanna Weinmeister en Elisabeth Kufferath ertoe om in 1994 een strijkkwartet te vormen – het Tetzlaff Quartett was geboren. Sindsdien heeft dit ensemble zich ontwikkeld tot een van de meest gevraagde kwartetten van de middengeneratie.

Regelmatige concerten brengen het Tetzlaff Quartett naar alle belangrijke concertpodia in Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Groot-Brittannië, Zwitserland en de VS. Het ensemble is thuis op de grote internationale podia zoals de Cité de la Musique in Parijs, Wigmore Hall Londen, de Société Philharmonique in Brussel, de Wiener Musikverein en het Concertgebouw Amsterdam. Het ensemble is een graag geziene gast op gerenommeerde festivals als de Berliner Festwochen en de Heidelberger Frühling. Voor dit seizoen staan een tournee naar de VS en concerten in Japan op het programma. In Europa treedt het kwartet onder andere op in Oslo en Bergen, Parijs en Evian. In Duitsland hebben ze een residentie op het Schwetzinger SWR Festival; ze zullen ook concerten geven in Berlijn, Hamburg, Duisburg, Coesfeld, Freinsheim en Warstein.

In 2010 verscheen de eerste CD met kwartetten van Schönberg en Sibelius op het CAvi label; in 2013 volgde een opname met werken van Berg en Mendelssohn, bekroond met de “Diapason d’Or”. In 2017 verscheen een cd met werken van Haydn en Schubert op het label Ondine, en recentelijk in 2020 een opname van twee late strijkkwartetten van Beethoven.

Tetzlaff Quartet speelt op 3 februari om 09:30 in de Kleine Zaal van de Muziekgebouw aan ’t IJ en op 3 februari om 20:15 in de Grote Zaal van de Muziekgebouw aan ’t IJ.