Magazine

DEELNEMERS RESIDENCY BEKEND

RESIDENCY VOOR VIER JONGE INTERNATIONALE STRIJKKWARTETTEN

Op de achtergrond vindt tijdens de Strijkkwartet Biënnale een educatief programma plaats: de Residency. Vier jonge kwartetten worden uitgenodigd om intensief les te krijgen van een aantal docenten en de aanwezige kwartetten.

In 2020 kiest de Strijkkwartet Biënnale voor een uitbreiding van de Residency. De vier kwartetten die voor de tweede editie zijn uitgenodigd zijn net bekend gemaakt: het Nemeth Quartet uit Turkije, het Bresler Quartet, het Affinity Quartet uit Australië en het Barbican Quartet uit Engeland.

Zij krijgen een all-inclusive verblijf op de Strijkkwartet Biënnale aangeboden. Een week lang logeren zij in The Student Hotel Amsterdam City* en maken zij als jong kwartet onderdeel van hét wereldwijde strijkkwartet-festival. Een intensief en deels op maat samengesteld programma waarbij ze masterclasses volgen (bij o.a. Richard Ireland, Isabel Charisius, Alasdair Tait en Pavel Fischer), gratis toegang hebben tot alle concerten en evenementen van het festival en samen met de Grass Roots kwartetten deelnemen aan de meet&greet met programmeurs en artist managers op de zondagmiddag.

Twee van de kwartetten doen zelfs mee aan het festivalprogramma: het Affinity Quartet presenteert samen met componist Brett Dean een aantal van zijn strijkkwartetten in de artist-talk (28 januari om 11.30 uur) en het Barbican Quartet werkt in een openbare masterclass samen met leden van het Juilliard Quartet aan Dutillieux’ Ainsi la Nuit (30 januari om 11.30 uur).

Het Turkse Nemeth Quartet is een van de vele jonge Turkse ensembles, die in het kielzog van het Borusan Quartet is opgericht en presenteert zich voor het eerst in Nederland.

> Affinity Quartet: www.affinitycollective.com

> Barbican Quartet: www.amarinsmwierdsma.com/#barbicanquartet-section

> Nemeth Quartet: www.nemethquartet.com

* Met dank aan The Student Hotel Amsterdam City die ons de kamers voor alle zestien musici van deze vier strijkkwartetten gratis ter beschikking stelt.

Untitled

Ontdek Meer

podcast_800_1200

Terugluisteren: podcast ‘op zoek naar het ongekende’

In onze nieuwe serie podcasts ‘Op zoek naar het ongekende’ gaat de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam samen met Lex Bohlmeijer op zoek naar de magie van het strijkkwartet. Gesprekken met kwartetleden,… Lees Meer

ajdhkskajhsdkjhasdkjhsdjhk

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Iedere editie van de Strijkkwartet Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt dankzij tal van vrijwilligers die ons team ondersteunen. Lijkt het je leuk om artiesten te begeleiden, te helpen in de… Lees Meer