Support

Iedere twee jaar kan de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam plaatsvinden mede dankzij de steun van een groep actieve en gepassioneerde muziekliefhebbers die het festival een warm hart toedragen en graag mee willen helpen om al onze dromen – en de dromen van (jonge) strijkkwartetten en componisten – waar te maken.

 

Vriend

Onze Vrienden zijn de vruchtbare humuslaag waarop we het festival bouwen. Vrienden kiezen zelf wat ze willen steunen binnen het festival: vind je het belangrijk dat jong talent een plek krijgt?  Wil je een nieuwe wereldpremière helpen mogelijk maken? Dan zorgen wij dat jouw bijdrage daar naartoe gaat.
Vertel ons wat je leuk of belangrijk vindt en help ons dat (weer) mogelijk te maken!

Met welke bijdrage je de Biënnale zou willen ondersteunen laten we graag aan jou over, maar al vanaf € 50 per jaar ben je Vriend van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Daarnaast ontvang je als Vriend in ieder geval:

  • Twee toegangskaarten voor de Selected By serie
  • Uitnodiging voor de Vrienden-borrel tijdens de Biënnale
  • Uitnodiging voor speciale evenementen tijdens en buiten het festival
Word direct Vriend!
Geef een vriendschap cadeau
 

Liever eenmalig doneren?

Ook als je niet structureel wilt doneren kun je de Biënnale steunen met een eenmalige donatie! De donatie kan direct worden gedaan via iDeal.

Doneer eenmalig
 

Founder

Een gepassioneerde groep muziekliefhebbers

De Strijkkwartet Biënnale Amsterdam is trots op haar Founders. Samen met de strijkkwartetten en onze partners hebben zij ’s werelds grootste strijkkwartet festival vanaf het allereerste uur mogelijk gemaakt.

Wij delen de liefde voor het strijkkwartet en komen met regelmaat bij elkaar tijdens (huis)concerten op bijzondere locaties. Een aantal keren per jaar ontmoeten wij samen jonge, aanstormende strijkkwartetten én de wereldtop en nemen wij u mee in onze plannen voor de komende edities van het festival.

Als Founder van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam schenkt u vanaf € 2.000 per jaar voor een periode van minimaal vijf jaar. Daarmee bent u Founder voor twee Biënnale edities. Uw bijdrage is bovendien voor 125% aftrekbaar! Dankzij de Geefwet kan dit betekenen dat u in de praktijk een nettobedrag van bijvoorbeeld slechts € 1050 per jaar betaalt.

Daarnaast bieden wij onze Founders:

  • Uitnodiging voor 2 personen voor de foundersavonden (minimaal 2 per jaar = voorjaar/najaar)
  • Twee toegangskaarten voor het openingsconcert met toegang tot de feestelijke borrel na afloop
  • Priority seating (beste plaatsten voor een bepaalde periode gereserveerd)
  • Vernoeming in programmaboek (tenzij niet gewenst)
  • Founders borrel elke middag tijdens het festival
  • Dankzij de vastlegging voor 5 jaar maximale fiscale aftrek vanwege gift aan culturele ANBI
Word Founder
 

 

The String Quartet Biennale is a forum for dreams to become reality, and for the wildest and usually unrealisable ideas to take shape and wing. For us, as quartets, it is a unique meeting place for quartets amongst themselves - something which rarely happens in the wild.

Xandi Van Dijk,
Signum Quartett

Having already had the opportunity to support and thoroughly enjoy attending the amazing 2018 and 2020 festival editions, I am honoured to be one of the enthusiastic and generous SQBA Founders. It is a privilege to continue to support and participate in this unique and multifaceted jewel of a chamber music initiative. Thank you / hartelijk bedankt SQBA - you have my ongoing admiration and committed support.

Monica Armour-Rosenzweig,
Founder
 

Angel

Onmisbare steun voor unieke projecten

De Strijkkwartet Biënnale koestert een selecte groep donateurs die op hun eigen wijze een financiële bijdrage van een uitzonderlijke categorie aan de Strijkkwartet Biënnale leveren, met het doel echt te investeren in het ‘culturele rendement’ van de Biënnale. De bijdragen van onze ‘Angels’ ondersteunen rechtstreeks een prestigieus of uniek project in het programma van de Strijkkwartet Biënnale, zoals bijvoorbeeld een compositie-opdracht, waar wij graag hun naam aan verbinden. Ook ondersteunen ‘Angels’ de Strijkkwartet Biënnale op duurzame wijze, bijvoorbeeld door middel van een testamentaire schenking (een legaat).

Neem contact op met onze zakelijk leider Jaap Hülsmann voor meer informatie.

Naar contact

Sponsor

Laten we elkaar inspireren

De bruisende sfeer, de waarden en de context van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam sluiten goed aan bij bedrijven en sectoren die herkennen wat vakmanschap is; die weten dat de wereld schoonheid nodig heeft om te inspireren; die het belang van traditie koesteren, maar ook zien dat dit juist een basis kan zijn voor vernieuwing; die zichzelf willen verbinden aan topkwaliteit – in een hedendaagse setting.
Hopelijk treffen we elkaar in uw vakmanschap en passie voor kwaliteit.

Bekijk onze sponsorbrochure

 

Zonder onze corporate partners en sponsoren zou de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam niet mogelijk zijn. Het is hún bijdrage en langdurige ondersteuning die het mogelijk maakt voor ons om op een internationaal niveau te werken - om de beste strijkkwartetten en artiesten van over de hele wereld naar het festival te halen, en hen de kans te geven om iets nieuws en buitengewoons te doen.

Jaap Hülsmann,
zakelijk directeur Strijkkwartet Biënnale Amsterdam
 

ANBI info

De Stichting Strijkkwartet Biënnale Amsterdam is organisator van de tweejaarlijkse Strijkkwartet Biënnale en heeft de status van culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het bestuur ontvangt geen vergoeding; er is een rooster van aftreden.

STICHTING STRIJKKWARTET BIËNNALE AMSTERDAM
IBAN NL 19 ABNA 0580 692 949
BTW nummer NL854820309B01
KvK 62443437

Donaties van Vrienden en Founders worden beheerd door de String Quartet Biennale Foundation, onze steunstichting met culturele ANBI status. Het bestuur ontvangt geen vergoeding; er is een rooster van aftreden.

STRING QUARTET BIENNALE FOUNDATION
IBAN NL 26 TRIO 0338 7274 50
fiscaal identificatienummer 8578 88 365
KvK 69479631

bekijk onze jaarverslagen