Terug

Orkest van de Achttiende Eeuw

Orkest

 
Foto : Annelies van der Vegt

In 1981 richtten Frans Brüggen, Lucy van Dael en vrienden het Orkest van de Achttiende Eeuw op, dat bestaat uit vijftig leden uit twintig verschillende landen.

De musici, allen specialisten in achttiende- en vroegnegentiende-eeuwse muziek, spelen op historische instrumenten of op hedendaagse kopieën. Het brede repertoire dat dit orkest uitvoert omvat werken van Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin, en is opgenomen voor Philips Classics en tegenwoordig voor The Grand Tour/Glossa.

In augustus 2014 moest het orkest afscheid nemen van Brüggen. Met zijn overlijden kwam er een einde aan de samenwerking tussen het orkest en zijn grondlegger, maar Brüggens inspiratie blijft en zal het orkest de komende jaren leiden. Het orkest zet de traditie van zes of meer projecten per jaar voort, nu door gasten en gastdirigenten uit te nodigen om leiding te geven.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw speelt op 30 januari om 20:15 in de Grote Zaal van de Muziekgebouw aan ’t IJ. Koop je tickets hier!