Terug

Mark Steinberg

Viool

 

Mark Steinberg is eerste violist en oprichtend lid van het Brentano Quartet, dat sinds 1992 bestaat. Met het kwartet heeft hij uitgebreid opgetreden in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, evenals in Japan, China, Korea, Israël en Colombia. Het kwartet is ensemble in residence aan de Yale University, heeft veel opnames gemaakt en heeft vele prijzen gewonnen, zoals de Naumburg Chamber Music Award, de inaugurele Cleveland Quartet award en de Royal Philharmonic Society award voor het beste debuut in het VK.

Steinberg heeft vaak opgetreden in trio- en duoconcerten met pianiste Mitsuko Uchida, met wie hij in 2001 de volledige Mozart sonatecyclus presenteerde in Wigmore Hall in Londen, met aanvullende recitals in andere steden. Met mevrouw Uchida heeft hij ook een groep Mozart sonates opgenomen voor Philips. De heer Steinberg is solist geweest bij de London Philharmonia, de Los Angeles Philharmonic, de Kansas City Camerata, de Auckland Philharmonia en de Philadelphia Concerto Soloists, met dirigenten zoals Kurt Sanderling, Esa-Pekka Salonen en Miguel Harth-Bedoya.

Mark Steinberg heeft diploma’s van Indiana University en The Juilliard School en heeft gestudeerd bij Louise Behrend, Josef Gingold en Robert Mann. Hij is momenteel lid van de vioolfaculteiten van de Manhattan School of Music en CUNY The Graduate Center.

Steinberg heeft in de jury gezeten van kwartetwedstrijden bij de Banff International Quartet Competition, de London Quartet Competition en tweemaal bij de Mozart International Quartet Competition in Salzburg, evenals de Naumburg Violin Competition. Hij heeft vaak lesgegeven aan het Banff Centre for the Arts, het Aspen Festival, Norfolk Chamber Music Festival en de Taos School of Music en heeft masterclasses gegeven aan de Eastman School of Music, het Cleveland Institute of Music, het Britten-Pears Institute in Aldeburgh, Engeland, het Mozarteum in Salzburg, de Guildhall School, het Amsterdam Conservatorium, Yellow Barn en tal van andere scholen.