Terug

Jelmer de Moed

klarinet

 
Foto : Marie Wanders

Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerd klarinettist die betrokken is bij vele optredens en projecten. Hij combineert een passie voor kamermuziek en orkestspel met eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat en opdracht geeft voor veel nieuwe stukken. Hij speelt concerten als solist, met orkesten als Phion en Kamerata Zuid, speelt in een vast duo met pianist Rik Kuppen en maakt regelmatig deel uit van het Animato Kwartet.

Na het winnen van een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Jong Talent Award studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en kamermuziek bij prof. Eberhart Feltz.

In 2019 presenteerde hij zijn debuut EP Dwaallicht waarop hij samen met pianist Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann opnam. In 2022 verschijnt zijn debuut-cd met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Johannes Brahms, Alban Berg en Robert Schumann. Hij is een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Award van dit seizoen waarvoor hij het project NOX initieerde. Hij gaf opdracht voor nieuwe stukken voor klarinet en tape aan componisten Amarante Nat en Tijn Wybenga en creëerde een interactieve lichtinstallatie met cinematograaf Boris Peters.

Jelmer de Moed speelt op 1 februari om 17:00 in de Grote Zaal van de Muziekgebouw aan ’t IJ. Koop je tickets hier!