Terug

Dostojevski Quartet

(Nederland)

 
Foto : Jet Siemons

Dostojevski Quartet

Charlotte Basalo Vázquez (viool)
Julia Kleinsmann (viool)
Francesca Wiersma (altviool)
Emma Kroon (cello)

et haar eerlijke en bevlogen samenspel zoekt het Dostojevski Quartet naar verbinding; met elkaar, met het publiek en met de muziek. Het kwartet werd in  2014 opgericht en bestaat uit violisten Charlotte Basalo Vázquez en Julia Kleinsmann, altvioliste Francesca Wiersma en celliste Emma Kroon. In 2020 ontvingen zij het prestigieuze strijkkwartet stipendium van het Kersjesfonds.

Momenteel volgt het Dostojevski Quartet een masterstudie aan de gerenommeerde Universität Mozarteum in Salzburg, bij prof. Lukas Hagen en prof. Rainer Schmidt. Ook zal het kwartet dit seizoen haar debuut maken op verschillende internationale  podia, waaronder de serie ‘KlangReisen’ in Salzburg (AT), de Hohenloher Kultursommer (DE) en concertzaal MIRY in Gent (BE).

In Nederland speelde het Dostojevski Quartet op de grote concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarnaast wordt het Dostojevski Quartet regelmatig uitgenodigd op de nationale festivals waaronder het Grachtenfestival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Het kwartet was te gast bij radio- en televisie-uitzendingen zoals AvroTros Spiegelzaal, Opium op 4, de Muziekfabriek en Podium Witteman.