Wat was het fantastisch!

Kronos’ 50 for the Future in Amsterdam: een bruisende happening in Muziekgebouw aan ’t IJ en BIMHUIS met een ongekende rijkdom aan nieuwe muziek voor strijkkwartet. Vijftig stukken onder één dak binnen één weekend.

Verbeelding, achtergrond, cultuur, specifieke gebeurtenissen: voor elk van de vijftig componisten, die deels ook aanwezig waren, gold een eigen motivatie bij het schrijven van een stuk voor Kronos’ 50 for the Future. We hebben ons volledig ondergedompeld in de waaier aan kleur, klank en expressie die dat opleverde.

Kronos Quartet, Ragazze Quartet, Attacca Quartet, PUBLIQuartet, Belinfante Quartet, ADAM Quartet, Ruysdael Kwartet, Matangi Quartet, Signum Quartett en Animato Kwartet hebben het podium veroverd en ons met immense toewijding getrakteerd op nieuws vanuit de hele wereld.

 

Ja echt, het was mind blowing...Ik denk oprecht dat jullie een programmering hebben neergelegd waar over 10 jaar nog zal worden gesproken. Amsterdam als de mondiale hoofdstad van het strijkkwartet.

Jean-Paul Ditmarsch

Wat een unieke gebeurtenis was dit! Al die culturen samen versmolten tot een horizonverbredend geheel. Niets was wat men verwachtte, en alle verwachtingen werden overtroffen.

Joris van Rijn, Ruysdael Kwartet

Het is bijna niet in woorden te vatten hoe bijzonder het 50FTF-weekend was... steeds weer ging er een luikje van een nieuw geluid en een nieuwe visie open. Die ontwikkeling en vernieuwing van het strijkkwartet zorgde voor enorm veel verbinding tussen alle uitvoerenden, het publiek én de componisten. Een feest om mee te maken.

Rosa Arnold, Ragazze Quartet