Terug

Vacature: stagiair (m/v/x) communicatie & marketing

Vacature

Stagiair (m/v/x) marketing & communicatie

Studeer jij bijv. muziekwetenschap en heb je een affiniteit voor het schrijven van teksten en het posten op socials? Of ben je juist een communicatie-student met een affiniteit voor klassieke muziek? Dan is de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam op zoek naar jou!

In september start de kaartverkoop voor de derde editie van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het grootste strijkkwartet-festival ter wereld. Dat betekent dat vanaf dat moment de organisatie op de achtergrond in de hoogste versnelling komt. De werkzaamheden waar we dan extra handen bij nodig hebben bestaan o.a. uit: het maken van nieuwsbrieven + social posts; het begeleiden van bijv. de productie + verspreiding van posters, brochures etc.; het maken van filmpjes; het bedenken van nieuwe manieren om publiek te bereiken; het maken van podcasts.

Daarom zijn we op zoek naar een stagiair (m/v/x) die kan enthousiasmeren met zijn/haar/hun teksten; die weet wat er speelt op social media en daar op een passende en authentieke toon op in kan springen; die het programma snapt en dit op een inspirerende manier kan vertalen naar het publiek; die vloeiend is in het Nederlands én Engels.

Herken je jezelf hierin en lijkt het je leuk om:

  • ervaring op te doen in een klein team in de culturele of klassieke muziek-sector;
  • zelfstandig te werken met veel ruimte voor eigen ideeën;
  • inzicht te krijgen in de werking van een culturele organisatie;
  • tenminste een dag per week op kantoor in het Muziekgebouw te werken én vol mee te draaien tijdens het festival?
  •  
    Stuur dan je motivatie en evt. een cv of voorbeelden van eerder werk (zoals teksten, of social media-posts) op naar r.debruijn@sqba.nl o.v.v stagiair marketing & communicatie.

    De stage start in principe in september, maar de precieze startdatum is flexibel. Het aantal uren bepalen we in overleg; er is een stage-vergoeding beschikbaar.