Terug

Quatuor Confluence

 
Foto : Foppe Schut

Quatuor Confluence

Charlotte Saluste-Bridoux (viool)
Lorraine Campet (viool)
Pierre-Antoine Codron (altviool)
Volodia van Keulen (cello)

Het Confluence Quartet bestaat uit vier eclectische jonge musici die in september 2019 hun krachten bundelden om hun passie voor het strijkkwartetrepertoire en alles in het leven, variërend van ecologie, zuivere intonatie, volksmuziek en een specifiek gevoel voor humor, te delen. In september 2021 wonnen ze de 1e prijs op de Trondheim International String Quartet Competition, evenals de prijs voor het opdrachtwerk, de publieksprijs en de IDAGIO-prijs.

Pierre-Antoine Codron en Tom Almerge-Zerillo ontmoetten elkaar in Lyon aan het CNSM waar ze zes jaar samen in een kwartet speelden en een passie ervoor ontwikkelden. Eenmaal afgestudeerd, gingen de onafscheidelijke vrienden op weg om hun droomkwartet te vormen.

Tom dacht aan zijn eerste kamermuziekpartner terug in Montpellier. De herinnering aan Rachmaninov’s trio élégiaque met de toen 10-jarige bracht hem ertoe te bellen. Charlotte, na 11 jaar in het VK waar ze afstudeerde aan de Menuhin School en het Royal College of Music, verhuisde naar Parijs om zich bij het kwartet aan te sluiten.

Het laatste stukje van de puzzel leek toen voor de hand liggend: een stralende ster op alle gebieden, Lorraine studeerde af aan het Parijse CNSM in zowel contrabas als viool. In combinatie met de elektriciteit van Charlotte, de poëzie van Pierre-Antoine en het kleurrijke palet van Tom, biedt Lorraine’s uitgebreide kennis van het orkestrale repertoire en haar muzikale houding een frisse kijk, een die nu een echte pijler is geworden van de interpretaties van Confluence. Het Confluence Quartet, dat residentie houdt bij de Singer-Polignac Foundation in Parijs, wordt begeleid door Mathieu Herzog en wordt vriendelijk ondersteund door de Boubo-Music Foundation met fijne oude Italiaanse instrumenten. Als laureaat van de Banque Populaire foundation is het kwartet ook resident bij ProQuartet – Centre Européen de Musique de Chambre voor het seizoen 2022-2023.

Als leden van de vereniging “Jeune Talents” voor het jaar 2021-22, heeft Confluence opgetreden op festivals zoals de “Rencontres Musicales d’Evian”, de “Jeudis Musicaux de Royans”, het “Cambridge Summer Music” Festival en namen ze ook deel aan radio-uitzendingen zoals “Générations France musique: le live”.

Quatuor Confluence speelt op 3 februari om 11:30 in de Grote Zaal van de Muziekgebouw aan ’t IJ. Koop je tickets hier!