Terug

Haydn & Shaw

met Attacca Quartet

20:15 / di 1 febr / Muziekgebouw Grote Zaal / € 39

Nieuw Amerikaans    Rising stars    Voor het eerst in Nederland   
Geannuleerd
Caroline Shaw
Foto : Kait Moreno

Attacca Quartet

Amy Schroeder (viool)
Domenic Salerni (viool)
Nathan Schram (altviool)
Andrew Yee (cello)

Haydn

Uit 'Die Sieben Letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze': Introductie, Sonate I, Sonate II, Sonate III, Sonate IV, Sonate V, Sonate VI, Sonate VII, Il terremoto

Shaw

Uit 'Evergreen': Stem, Water, Root, Moss

Het Attacca Quartet is een rijzende ster. Hun samenwerking met Pulitzer Prize-winnende componiste Caroline Shaw – niet alleen een grootheid in de klassieke scene maar ook daarbuiten door haar universele taal en samenwerkingen met o.a. Kanye West – leverde een Grammy op voor hun gezamenlijke album Orange.
Maar door alle aandacht voor de samenwerking met Shaw zouden we bijna een van hun eerdere opnames vergeten: Haydns Die sieben letzten Worte.

Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze is een monumentaal werk van Haydn en absoluut een van de hoogtepunten uit het strijkkwartet-repertoire. Ieder deel is een van de laatste woorden van Jezus aan het kruis. En hoewel Haydn in een tijd leefde van de ratio en de rede, speelt het Attacca Quartet het juist met een scala aan emoties: hoop, wanhoop, liefde, verzoening, angst en berusting. Het Attacca Quartet vlecht de werken van beide componisten in elkaar tot een vloeiende avond waarin oud en nieuw en verschillende spiritualiteiten in elkaar overvloeien.

Geannuleerd

Het Attacca Quartet vlecht de werken van beide componisten in elkaar tot een vloeiende avond waarin oud en nieuw en verschillende spiritualiteiten in elkaar overvloeien.

 

Attacca Quartet

Gerelateerde programma's

1

febr
dinsdag
11:30 uur

Geannuleerd
Muziekgebouw Kleine Zaal

Open rehearsal

€ 17,50

4

febr
vrijdag
20:15 uur

Geannuleerd
Muziekgebouw Grote Zaal

Now through night's caressing grip

€ 39

2

febr
woensdag
09:30 uur

Geannuleerd
Bimhuis

Vroege Haydn (& Schram)

€ 20